Windows da app yoluyla masaüstü ne
Chatgtp, gemini,Claude, deepseek, gibi Simge indirdim bir şekilde…capilot heryerde var zaten
Windows’ta app gibi indirilip kurulan muhtemelen bir tür web uygulaması şeklindedir. Bu Linux’ta örneğin Ferdium ile gayet iyi yapılabiliyor.
Ben problemi tam anlamadım.
Pardus’ta yapay zeka kullanmak istediğimde, tarayıcıyı açıp kullanıyorum. Google hesabımla kayıt olmuştum, sorunsuzca konuşuyorum kendileriyle.
Siz böyle yapamıyor musunuz? Bir hatayla mı karşılaşıyorsunuz? Ya da başka türlü yapınca daha mı farklı çalışıyor?
Yani şunu söylemeye çalışıyorum: yapay zekayı kullanmak için onu bilgisayarınıza kurmanıza gerek yok, dünya ağını oluşturan sunucularda kurulu zaten. Kendi sisteminize mi kurmak istiyorsunuz?(kişisel bilişim güvenliğiniz açısından bunu istemeniz doğaldır). Şu halde çok iyi (gerçekten iyi) bir bilgisayara ihtiyacınız var demektir.
Yapay zekaya açılan bir uygulama yüklemekten bahsediyorsanız, aynen Chrome ile nasıl giriyorsanız, yine aynı mantıkla çalışıyor. Aslında siz, bir çeşit tarayıcı kullanıyorsunuz ve yine giriş yapmalısınız. Bir anlamı kalmadığı için tarayıcıdan girmek daha iyi.
Yoksa bahsettiğiniz şey başka birşey mi?
Benzer bir başlık daha var, onu hiç anlamadım zaten. Sanki hiçkimse birbirini anlamıyor da herkes birşey yazıyor gibi geldi.
Günümüzde artan bir iletişim/dil sorunu yaşanıyor dünyada. En çok zaafa uğrayan da yazı dili. Belki insan beyinleri arasında doğrudan iletişim kurulduğunda bu dertler biter.
Yapay Zeka kullanmak için web tarayıcı yerine onun yerini tutacak, benzer işlev gören başka bir uygulama bazen daha pratik olabiliyor - hatta sisteme daha az yük yaratabiliyor. Örneğin, Linux Mint ve Peppermint OS ekipleri özel bir tarayıcı penceresi oluşturmak suretiyle web uygulamaları kullanma seçeneği sunuyorlar (ICE). Bununla kurulu bir web tarayıcı kullanılıyor fakat minimize edilmiş bir şekilde. Bu da dikkate alınabilecek bir seçenek.
Teknolojite ayak uydurmak ilgi ve sabır ister, olur böyle şeyler sonuçta hepimiz teknolojiyi tam anlamış değiliz