Yapay Zekayı Etkili Kullanmak!

Herkese merhabalar yapay zekayı nasıl daha etkili kullanabiliriz maksimum verimi nasıl alırız dilim döndüğünce anlatmak istedim.

4 Beğeni

Hocam ben Python da kod yazıyorum.
Lisans istiyor.
Sınırlı sayıda kod verebiliyorum. 3… 5 kod.
Ben bu sayıyı artırmak istiyorum.
Üyelik istedi yaptım. Yine aynı…

1 Beğeni

Api anahtarindan mi bahsediyorsunuz yoksa arayuz ustunden kod mu soruyorsunuz api anahtatlari ücretli çünkü.

2 Beğeni

Visual Studio Code eklentiler bölümünden Gemini Code Assist eklentisini kurun böyle daha iyi kullanırsınız

2 Beğeni

Python programını.
Telefon da kullanıyorum.
Windows 11 de kullanıyorum.
Pardusda kullanıyorum.

1 Beğeni

Teşekkürler bunu deneyeceğim.

1 Beğeni

Dediğinizi pek anlayamadım biraz daha açıklayabilir misiniz:
Herhalde online bir platformda Python kodlarını denemenizi sınırlıyorlar :smile:
Gerçek Python yorumlayıcısını + PyCharm gibi bir IDE’yi kurup sınırsız süre istediğiniz kadar kod satırını çalıştırabilirsiniz. Çünkü Python açık kaynak bir projedir; istediğiniz kadar kullanabilirsiniz, kodları çalıştırmak ise çok kolaydır.

1 Beğeni

Berkay, sanırım olay şu:

ChatGPT’ye birkaç kez ile sınırlı kod verebiliyorsun (py dosyasını en fazla 5 kez mi ne, sürükle-bırak yapabiliyorsun). Ondan sonra limitin doldu diyor.

Ayrıca, birkaç yazışma sayısından sonra da aynısını yapıyor.

Eğer dosya yüklemeli prompt başlattıysan, o promt limit dolduğunda iletişime kapanıyor.

Eğer bir promt açtıysan ve oraya hiçbir dosya (resim, metin, kod vb) yüklememişsen, limit dolsa da yazışmaya devam edebiliyorsun. Ama sürüm downgrade oluyor.

İşte arkadaş bunu anlatmaya çalışıyor. Paralıya geçtim ama devam ediyor demek istiyor sanırım. Bu mümkün değil, doğru pakete para ödenmişse bu sınırlamanın kalkması gerekiyordu.

Alternatif önereyim: DeepSeek deneyin. Bir sürü sorunları var. Muazzam yavaş. Bir de bazen düşünüyor düşünüyor, şu anda meşgul daha sonra deneyin olayına takılıyor. Ama çok iyi kod yazıyor.

Gemini’yi tavsiye etmem, çünkü sapıtmaya çok meyilli. Bir kod veriyorum, diyorum ki şu koda, atıyorum QMultimedia kütüphanesini ekleyip şu butona basınca şöyle şöyle… Alıyor kodu mahvedip geri veriyor. Bütün GUI düzeni bozulmuş, herşey mahvolmuş. Bazı verdiği kod da terminalde hata kodlarıyla dönüyor.

Benim önereceğim iki alternatif var: ChatGPT ve DeepSeek. Gemini’ye nadir başvuruyorum.

1 Beğeni

Aslında Gemini’de programlama ile ilgili bir Gem oluşturunca sonuç daha iyi çıkıyor bence, Deepseek veya ChatGPT olmazsa benim fikrim işe yarayabilir(Açıklaman için teşekkürler)

Bir de şöyle birşey var;

Gemini’nin iyi bir tarafına denk gelirsen (tuhaf muayyen zamanları oluyor ve iyi tarafına denk gelmen gerekebiliyor) ve işler iyi giderse şöyle oluyor: Diyelim 700 satırlık bir py dosyan var. 3-5 yazışmadan sonra sapıtıp kodu yine bozmaya başlıyor. Konudan kopuyor hatta konuyu unuttuğu bile oluyor:

Resim gerçek bir olaydan. Kodun çok önemli bir noktasında kafası gitti ve ona herşeyi baştan anlatmaya üşendim. Bir LLF Tool geliştiriyorduk ve bu tool’un GUI’sinde bir HDD resmini GIMP ile yapıp ekletmiştim. Bu aşamadan sonra kod, birkaç versiyon ilerledi. Sanırım 7 veya 8. aşamada yukarıdaki resimdeki gibi oldu ve kodun ilk versiyonlarındaki LLF_Tool.png’yi hatırlayıp onun hakkında soruyor. Konu o değil, başka birşeydi.
7972533e877e3f49a1b72b17e76d6dafd2ff6d36

Ama diğer YZ’lerde durum biraz daha iyi gibi.

Teşekkürler geri dönüşler için.

1 Beğeni

Çeşitli betik (script) dosyalarında yapay zekadan yararlanırken (ücretsiz kullanıcı olarak) en kötü sonuçları Gemini’de, en iyi sonuçları ise Claude’da gördüm. Yardım almak için ikinci sırada ChatGPT ve DeepSeek geliyor. Aslında bunlara ücretsiz kullanım sınırları nedeniyle başvuruyor, Claude kotamı en önemli hususlarda kullanmayı yeğliyorum.

Takılıyor, donuyor, sıkıntı çıkarıyor.
Kod üretirken aniden satır limitinin dolduğunu, devam etmek için “continue” demem gerektiğini söyleyerek duruyor. Devam et diyorum, kodu yazmaya en son kaldığı yerden değil, ortalardan bir yerden devam ediyor ve bozuyor.

Birşey soruyorum, hiç yanıt vermeden donuyor, öööyyle bekliyor niye bekliyor bilmiyorum. Biraz daha geliştirilmesi lazım. Gerçi DeepSeek’te de benzer sorunlar var ama nispeten daha bilinçli bir YZ.

İlginç, hiç böyle bir şey yaşamadım. Fakat bir iki haftadır pek kullanmıyorum. Galiba her gün yeni şeyler oluyor yapay zeka dünyasında. Sunucular çığ gibi büyüyen kullanıcı sayısıyla baş etmekte zorlanıyor olabilir. Öte yandan, Claude ücretsiz kullanıcılara daha cimri davranıyor, kota çabuk doluyor, iş biraz uzayınca yeni bir sohbet açmak gerekiyor vs. Fakat kodlama işini hepsinden daha iyi becerdiğini fark ettim.

2 Beğeni

Ne kadar ödendiğini biliyor musunuz acaba? Google sorgulamamda aylık 17USD deniyor. Bilginiz var mı?

Gemini Developer API Fiyatlandırması  |  Gemini API  |  Google AI for Developers bu siteden bakabilirsiniz.

Aslında Claude, satır limitini aşmayan kodlarda kesinlikle çok iyi kod yazıyor, özellikle html, css ve js ile çok güzel projeler yazıyor. Hep düşünmüşümdür:
“Acaba kendi kendine devam eden bir LLM yapılabilinir mi?”

Sözde bağlamı çok uzun :stuck_out_tongue_winking_eye: