Yazılım için laptop özellikleri 2024

Selamunaleykum arkadaşlar dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum da geçen sene eylül ayında bu konu ile ilgili konu açmıştım bi kaç arkadaş -8 gb ram ve üstü, İ5 işlemci ve üstü, SSD harddisk vb.- öneriler olmuştu ben yazılım işleri için bakınıyorum sanal olarak işletim sistemleri kurmak için virtualbox yazılımları, db programları vs için ram özelliğimi yüksek mi olamalı başlarda C, C++ ama ilerisi için mesela son yıllarda popüler olan yapay zeka işlemleri grafik vs işleri için harici ekran kartımı yoksa dahili paylaşımlı ekran kartımı düşünülmeli? diyelim paylaşımlı aldım paylaşımlı ekran kartlarıda sanırım sistem ana belleğinin yüzde bilmem kaçını alıyor…ram i 16 gb alsak biosdan ekran kartı için ram ayarlarını yükseltmemiz mümkün mü…? ileride bi problem çıkarırmı…?

Merhaba

Yazılım söz konusu ise bilgisayar özellikleri ne kadar iyi olursa o kadar iyidir ama işin içinde yapay zeka da olacaksa o zaman rakip elemeye ekran kartından başlamak lazım. Yani NVİDİA olmazsa olmaz. Ekran çözünürlüğü FullHD yada daha fazla olması size hem alan kazandırır hemde kayıt yada online görüşmelerde rahatlık sağlar.

İşin içinde sanallaştırma olduğuna göre RAM en az 32GB olmalı, disk konusu zaten tartışmaya kapalı nvme 1TB + 1TB SDD depo olarak kenarda dursun.

İşlemci seçimi belki en kolayı, bilgisayar alacağınız zaman en güncel ürünü rahatça seçebilirsiniz.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.