➡ Yeni Pardus Topluluk Platformu için isim önerileriniz

Güzel öneriler var bakalım ne olcak

1 Beğeni

özgürlük için pardus

2 Beğeni

şuan için sanırsam o günlerde heyecan şimdilerde yok. Umarım o heyecanı yeniden yaşamak nasip olut :slight_smile:

1 Beğeni

Ubuntu, Mint ve birçok dağıtımın küresel forumları, Ubuntu ve Mint’ten bağımsız değildir. Ücretli çalışanlar ve belli bir aşamaya gelmiş gönüllüler tarafından sürdürülür. Linux forumlarına bakarsanız bu uygulamayı görebilirsiniz. Linux evrensel bir çekirdektir, Debian’da bu evrenselin bir parçasıdır, Pardus’ta öyle. Demek istediğim yapılan geliştirme işi Pardus’a özgü olmaz mantıken de olamaz, açık kaynak ve özgür yazılımda mantık evrensel olmasıdır. E-Tahta için bir uygulama geliştirilmiş depoya konmuş? Peki Openboard kadar işlevsel mi? Hangi testlerden geçti ve depoya eklendi? Depoya girme kriterler nedir? Kurumsal yazılımlar profesyonel olarak hazırlanmış Liderahenk, Ahtapot, Engerek,Liman vs vs. Bir açık kaynak veya özgür yazılım geliştirilme aşamasında geliştirici uygulamayı belli bir seviyeye getirdiğinde sponsorları(destekcileri) kendiliğinden oluşur. Zamanla açık kaynak ve Ticari sürüm olarak ayrılır veya tamamen ticari sürüme dönüşür. Topluluk en kötü ihtimalle çözüm ortakları tarafından yönetilmelidir ama bunu doğru bulmadığımı da söylemeliyim.

Bu dağıtım kötü gibi yaklaşık 30-35 yıldan beri bu GNU/Linux camiasında olan biri olarak böyle bir tabirim olmadı, bu yaklaşımınız da garip. Acemiler tarafından yapılan bir açık kaynak uygulamayı her zaman tercih etmişimdir, daha sonraları bu arkadaşların projelerinin çok daha ileri gittiğine şahit olmuş biriyim.

Bu arada Windows’ta winget.exe ile paket yöneticisine sahip oldu. Bu gidişle zamanında Windows CEO’sunun Linux kanserdir mantığının yerine Microsoft kendi Linux’unu yapıyor. Çarşı herşeye karşı mantığını da doğru bulmuyorum.
Bir önceki yazıda değindiğim çözümler dışında arayış için uygun bir komut var.
sudo mv * /dev/null

3 Beğeni

Bir gelişme var mı? Şu anda marka ve alan adı gibi işlemlerle mi ilgileniliyor, yoksa henüz isim belirlenemedi mi? Merakta kaldık.

Bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Henüz net bir karar çıkmış değil. Umuyorum ki en kısa sürede sonuçlanacaktır :slight_smile:

4 Beğeni