z-kitap hazırlama

Arkadaşlar herkese sağlık ve mutluluklar dilerim.
Bildiğiniz gibi okullarda Pardus işletim sistemi yüklü akıllı tahtalar var. Bu tahtalarda kullanmak için z-kitap hazırlamayı düşünüyorum. Ancak Pardus için z-kitap yazılımı var mı? Ya da bu işi yapabileceğim uygun bir yazılım var mı?

Hayırlı akşamlar. Ben bir öğretmen değilim ama daha önce z kitap ile alakalı çok konu başlığı açılmış. Onları görmek için yukarıdaki büyüteç simgesine tıklayıp Z kitap yazarsanız ilginizi çeken başlıkları okumanızı öneririm. Ben ancak bu kadar yardım edebiliyorum.

Öncelikle başımız sağolsun.

Açık kaynaklı ve ücretsiz olan çözümleri buldum ama birincisi hariç diğerleri tahmin edebileceğiniz gibi İngilizce dilinde.

  • Birincisi: Geogebra yazılımı ile z kitaptaki gibi etkileşimli ev ödevleri hazırlayabiliyorsunuz. GeoGebra - Dynamic Mathematics İnternet sitesinden kayıt olmanız gerekiyor. (Türkçe kaynaklar internette belge olarak var ve YouTube sitesinde Türkçe videolar mevcut)

  • İkincisi: https://www.renpy.org/ sitesinden yapabileceğinizi tahmin ediyorum.

  • Üçüncüsü: Benim de kitaplarına seneler önce baktığım libretexts.org sitesindeki kitapların oluşturulmasını sağlayan internet sayfası LibreCommons
    sayfasından yazar kaydı olmanız gerekiyor.

İlginizi çekiyorsa eğitmenlere özel ücretsiz kitap oluşturma kaynağı için aşağıdaki internet sayfasına da bakabilirsiniz ancak
https://www.oercommons.org/ sitesinin Log in | OER Commons sayfasından yazar kaydı olmanız gerekiyor.

Not: İleride de ihtiyacı olan olursa diye yazıyorum: MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün kendi sitesindeki etkileşimli ( yani z) kitapları Etkileşimli Kitaplar | OGM Materyal sayfasından görmüş olabilirsiniz. Ayrıca ilkokullarınkini henüz bulamasam da
Yardımcı Kaynaklar || Millî Eğitim Bakanlığı Sayfasından her seviyedeki sınıflara ait ders kitaplarından ilkokullarınkini bulmak lazım gerektiğini anlamış oldum.

Ben bu kadar araştırabildim.
İyi günler dilerim.

Sorununuz çözüm bulduysa bu iletiyi çözüm olarak işaretleyiniz.

Sürükle bırak tarzı bir uygulama olsa iyi olurdu.
Çalıştırılabilir dosyalara izin vermekde tehlikeli.
İçeriğini göremiyorsun.
Html+ javascript ile oluşturulmuş olanlar iyi.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.