Gelecekde "Yazılım"

Nedense yapay zekanın gelişmesi ile birlikte hep aklıma Yazılımın Geleceği geliyor. 3-5 satır kod yazabiliyor diye uygulamayı derme çatma yazıp hemen sunuyorlar ve yazılımda hatalar oluyor. Ancak yapay zekayı verimli kullananlar yüzlerce kat daha iyi yazılım çıkarıyor. Hadi şimdiki zamanda böyle şeyler oldu diyelim, gelecekte neler olacak? Yapay zekanın kod üzerindeki kontrolü ne kadar olacak? Yazılımlar daha da mı iyi olacak yoksa daha da mı kötü?
Bunları çok merak ediyorum nedense, ancak hep bana yazılım ekosistemi kökten değişecek gibi geliyor…

1 Beğeni

Tespitlerin Doğru, Çoğu Şeyde Olduğu Gibi Yazılım Geliştirmede de Yıllar İçinde YZ Oldukça Başarılı Olacak. Kökten Değiştirirmi Bilmem Ama Bazı Şeyleri Değiştireceği Belli

1 Beğeni

Yıllarca kendi yazılımlarımı yapmanın hayalini kurdum. Hatta bazı yazılımlara bir ara çok ihtiyacım oldu. Gelecekte bir yazılımcı arkadaşım olursa ona yaptırırım bari dedim, kaldılar öyle.

Ama bugün…

25 ya da 30 civarında, bazıları hala beta yazılım yaptım. Bu yolda yazılım da öğreniyorum. Atıyorum GUI şöyle olacak diye paint ile resmini çiziyorum. Sonra iyi kötü onu oluşturuyorum. Ardından yapay zekaya kodlaması için veriyorum. Bu verdiği kodları inceleyip neyi nasıl yaptığını çözmeye çalışıyorum. Yanlışını tespit edersem, bak şurada yanlış metot kullanıyorsun, bak şuradaki class içinde şu fonksiyon şundan önce gelmeli diye direktif veriyorum. Şu son 2-3 ayda inanılmaz şeyler öğrendim. Ben kim, yazılım ortaya koymak kim… Ama şimdi Github’da kendi yazılımlarım var artık. Gelecekte ne olacağına bakmıyorum, ben artık ihtiyaçlarımı isteğim doğrultusunda yapabiliyorum. Eh, GPL kapsamında da yayınlıyorum? Eee? Vicdanen de rahatım yani. Bundan sonrasını insanlar düşünsün.

Bunu zaman zaman ben de yapıyorum. Aslında tam yazılım veriyorum. Kendimce olgun sürüm yani. Fakat, yazılımcılık mantığına göre aslında beta. Çünkü bir testır topluluğunun deneyip–>hata almayıp–>bana geri dönmesi gerekiyor ki, bu “olgun sürüm/stabil sürüm” diye ortaya koyayım. Öyle bir imkan yok maalesef.

Daha önce yaptığım bir programdan görünüm:
asdasdaaaaaaaaaaa

1 Beğeni