Oracle VM VirtualBox (Aygıtlar Panelinden; Paylaşılan Klasörler - Paylaşılan Pano - Sürükle&Bırak) Özelliklerini Aktif Hale Getirme

Selam Saygıdeğer Pardus Ahalisi;

Oracle VM VirtualBox’ın kangren olmuş bir sorununu halletmeye çalışıyorum şuana kadar muvaffak olamadım ama umuyorum ki sizlerle beraber bu konuyu patates edeceğiz… Uzatmadan konuya gireyim.

Şöyle ki aygıtlar panelinde, paylaşılan klasörler - paylaşılan pano - sürükle&bırak özelliklerini aktifleştiremedim maalesef…

Yukarıdaki linkleri uyguladım nafile bir netice alamadım…

Ayrıca yukarıda göreceğiniz resimden de anlaşılabileceği gibi paylaşılan klasörüne erişimim engelleniyor ne yaptı isem bu sorun aşamadım.

Yardımcı olacak, konuda tuzu bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Bilmiyen için başa dert bu uygulama . Sürükle bırak başarmıştım yapmayı fakat windows kurduğumda . Pardusda beceremedim . Sorunu bitmiyor virtual box uygulamasının . Usb leride görmedi bende .

1 Beğeni

Erişim engellendiğine göre yazdığınız komuttan önce sudo yazıp boşluk bırakıp son komutu tekrar yazmayı ve enter tuşuna basmayı deneyin.

1 Beğeni

Açıkçası şöyle oluyor paylaşılan klasörü ayarlıyorum ve disk olarak görüyor ama diskin içerisine erişim sağlayamıyorum…

Anlıyorum alternatif ne yapmalı sizce? Windows 11 kullanıyorum ve ana kartım Windows destekliyor sadece… Hal böyle iken Virtualbox’a mahkum kalıyorum; bilgisayarın performansından tam olarak yararlanabilmek adına…

Allah Razı Olsun. Eksik olmayınız yalnız şöyle bir durum var ben win11 kullanıyorum onun üzerine Oracle VM Virtualbox yükleyip Pardusumuzu onun içine entegre etmeye çalışıyorum.

Yani işletim sistemlerini ters mantıkta düşünmemiz gerekiyor onu ben denediğimde evet başarılı bir şekilde misafir eklentileri ile beraber çalışıyordu.

Lakin dediğim gibi win11 üzerine sanal makine ile pardus kurmaya çalıştığımda ilgili sorun var ):

Sürükle bırak özellikleri var mıydı hatırlamıyorum, önceden kullanmıştım ama Virtual Box’tan daha performanslı çalışan Sanal Makine Yöneticisi isimli bir program var Pardus Yazılım Merkezi’nde.

1 Beğeni

Enes Adaşım :slight_smile:

Sağolasın eksik olmayasın ama ben Win11 üzerinde çalışabilecek bir sanal makinede Pardusun özelliklerini kullanmak istiyorum ):

1 Beğeni

VM windows versiyonu da var . Bios dan VT etkinleştirmen gerekebilir . Denemen gerek .

Dediğinizi yapmıştım zaten aktifleştirmeden, programı da kullanamıyordum sanallaştırma olmadan…

Lakin işte yukarıdada da belirttiğim üzere pano kopyalama, dosya transferi, usb çalıştırma, sürükle bırak özelliklerini aktifleştiremiyorum ne yaptı isem… Defalarca sistemi yeniden de kurdum nafile…

Konunun ölmemesi için yeniliyorum yardımcı olabilecek kimse var mı?

Ben de birkaç gündür bununla uğraşıyordum. VBox eklentilerini de indirmiştim ama nasıl yükleyeceğimi beceremedim. Sonra dün, tesadüfen VBox eklentileri isosuna istemeden çifttıkladım, “eklentiler yüklensin mi?” diye sorunca hemen atladım ve evet dedim. Yüklendikten sonra USB’leri görmeye başladı. Ancak sürükleme olayı hala bir sorun.

1 Beğeni

Sorunun üçte birini halletmiş gibi gözüküyoruz. Çok sağolun…

Geriye kaldı 2 sorun…

Ana makine ile sanal makine arasında dosya sürükle-bırak olayı ve makineden makineye pano kayıt olayı eski sürümlerden beri çözülemiyor. Bu nedenle her ne yüklenecekse USB aracılığı ile yüklenmesi daha iyi olur.

Bundan yıllar evvel, VBox’u windows üzerinde denerken sistemdeki D: diskini paylaşıma açıp VBox’a gösterttim. Böylece VBox’daki sistemden D: diskine erişebiliyordum. Ana makinenin D’sinden istediğim dosyayı alıp verebiliyordum. Şimdi nasıl yapıldığını unuttum.

Bu son uygulamanın bir riski var. VBox’a windows kurar da virüs kaptırırsanız, önce D: diskine, oradan tüm ana makineye yayarsınız. Bu nedenle bu özelliği kullanacaksanız dikkatli olun.

1 Beğeni

Tamamdır Serhat Bey Çok Teşekkür Ederim İlgi Alakanızdan Ötürü…

Konu Kapanana Dek Belki Çözüm Bulan Olabilir Beklemedeyim ^^…