Pardus Mağaza ( ~beta sürümü yayınlandı)

Sistemin fontları ile oynamıştım ondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama sanırım çift haneli veya tek haneli oylama sayısından kaynaklı olarak oylama butonlarında kayma var, şu şekilde görünüyor.

2 Beğeni

Selamün Aleyküm Üstad @Yunusemre
Hakkınızı helal edin. Sürekli rahatsız ediyorum.

Bir özellik daha olsa olabilir mi acaba? Şöyle ki;
Mesela ZeGrapher yazılımının açıklamasını okuyordum. Bayaaa bir anlam düşüklüğü var. Otomatik çeviri sistemleri kullanılmış gibi.
Kısacası, sayfası açık olan uygulama ile ilgili Hata Bildirme veya Geri Bildirim seçeneği eklenerek uygulama ile yaşanan sıkıntı doğrudan paket sorumlusuna ve mağaza yöneticisine iletilir.

Ekleme:
Uygulamaların resimlerine baktığımız ekranda ESC tuşuna bastığımızda resimlerin olduğu ekran kapanırsa daha kullanımı kolay olur.

7 Beğeni

Merhaba mağaza güzel olmuş, daha da güzel olma yolunda ilerliyor ellerinize sağlık. Bende şöyle bir geliştirme yapılabilir diye düşünüyorum : herhangi bir uygulamanın detaylarına bakmak için uygulamaya tıklıyorum detaylarına baktıktan sonra geri düğmesine bastığımda son kaldığım yerden uygulamalara bakmaya devam edilse daha hoş olu bence.

4 Beğeni

Bence olmazsa olmaz :smiley:

Bunu github da issue açsan daha iyi.

1.Bluetooth sorunu:

Burda bahsedilen işlemleri yapmadan pardus magazadan yükleyecegimiz bir uygulama ile bluetooth donanımını kullanmak mümkünmüdür.

2.Wapcam kamera sorunu:
Camaroma Web Kamerası İzleyicisi yarine Cheese i mağzaya ekleyebiliriz.
Çünkü Cheese de webcam video çekebiliyoruz arayüzü daha iyi

3.Pardus mağaza başlık sorunu:
Pencere yöneticisinden başlıgı değiştirdiğimizde bazı başlık stillerinde pardus magaza tam ekran olmuyor
Tam ekran olmayan başlık stilleri:
Default
Default -hdpi
Default -xhdpi
Kokodi

Diğerlerinde Çalışıyor

2 Beğeni

Önerileri buradan mı yapmalıyız bilmiyorum ama sanırım uygulamaların dataları ve güncellemeleri için Appstream kullanmak yerine manuel yapıyorsun. Gnome Yazılımlar, Plasma Discover, elementary OS’in AppCenter’ı gibi uygulamaları eklemek ve güncellemek için appstream kullanabilirsin. Hem uygulama sayısı artar hem de tek tek uğraşmamış olursun.

Github’da issue açabilirsiniz.

Büyük ekranlarda yoğunluk artırılabilir. 3 tanesi sütun ile kocaman gözüküyor uygulamalar.

Bunu daha önce bir kaç kişi belirttik. Yeni eklenecek uygulamalar ile dediğiniz gibi 4’lü layout’a felan geçebilir.

Camorama ile de fotoğraf çekilebiliyor. Yerel dosya ayarı düzgün yapılmalı. Hatta ayna efekti falan da var fakat dediğiniz gibi, biraz kullanışsız.

1 Beğeni

Cheese de fotoraf da çekilebiliyor efekte verilebiliyor. Artı olarak video da çekilebiliyor. Videodada efek verilebiliyor bana göre her açıdan daha üstün bir program, bakmanızı tavsiye ederim.
(EK BİLGİ)

sudo apt-get install cheese

terminal üzerinden bu komut ile indire bilirsiniz.

1 Beğeni

Peynir de mağazaya geldi. Artık büyük ekranlarda daha iyi destekleniyor. tek satırda 4 kare görüntüleyebiliyoruz. “Pardus Mağaza ve İlerleme” adında açtığım konuyu hatırlıyorum da, o zamandan bu zamana… Pardus Mağaza son kullanıcı açısından Pardus’u 10 adım birden ileriye taşıdı diye düşünüyorum. Her açtığımda yeni bir uygulama görüyorum neredeyse. Mükemmel bir şey bu. Kullanım kolaylığı inanılmaz önemli bir konu. Emeği geçen herkese ve bilhassa da @Yunusemre beyefendiye çok teşekkür ediyorum bir Pardus kullanıcısı olarak. Çok memnunum açıkçası.

6 Beğeni

Son sürüm pardus mağaza’da ön belleğin yüklemesi çok zaman alıyor;bu durum düzelecek mi?Yoksa hep bu şekilde mi kalacak performansı?Belki internet kullanımı azaltılmış olabilir ama mağazaya giriş hızı düştü :confused:

ön bellek yükmesi ziyade günceleme yapıyor yani mağzada yeni eklenen bir şey varsa onun güncelenmesini yapıyor bir nevzi sudo apt update yapıyor.

1 Beğeni

Aynen öyle, hızlı açılmasını istiyorsanız ayarlardan açılış güncellemesini kapatın.

root kitleri arayabilen linux virüs tarayıcısı mağazaya eklenmiştir.

ClamTk

8 Beğeni

Nacizane bir tavsiyem olacak. Magazanin renkleri ya degismeli ya da pencerelere seffaflik falan kazandirilmali. Korsan magaza hissi yaratiyor bu temayla.

Bunları bir çok kez konuştuk. Ben hiçte korsan mağaza hissi yaşamıyorum. Hatta AppStore ve Play Store girince “eeağ kaka” diyorum. :smile:

2 Beğeni

Daha once konusulduysa da ben aklıma geleni yazip safimi belli edeyim belki değerlendirilir :slight_smile:
Githubu da Issue larla doldurdum yakında hepsinden Irrevelant>closed bekliyorum :smiley:

5 Beğeni