mesela pardus xfce den indirip başka bir pardus xfce ye yükleme yapacaksak çok fazla ekstra bağımlılık istemese gerek ama tabi benimki sadece bir öneri. Uygun değil derseniz mobil internet falan bağlayıp yüklücez artık
Bu arada dikkatimi çekti kullanıcı hesabı ekleyeceksiniz sanırım. Ona da bir yazılımı favorilere ekleme yaparsanız on numara olur. Herhangi bir pardus mağazada oturum açıp favorilere eklediğimiz uygulamaları hızlıca aramadan kurabiliriz.
Selamün Aleyküm
Allah(C.C.) razı olsun Üstad. Ellerine sağlık.
Bu içerik sağlama işinde standardları belirlesen daha iyi olur. Aynı giriş ekranı yarışmasındaki gibi.
Böylece sorunsuz bir şekilde yardım yapabiliriz. Bilgisayarlarımız biraz da Pardus için paket derlemede yorulsun.
Kemal hocam, şuan üstünde çalışıyoruz hala ancak katkıda bulunmak isteyenlere şu kalıbı vermekte fayda var.
Özellikle ekran görüntüsü eksikliği çok fazla. Bu duruma istinaden ekran görüntüsü kuralları:
Ekran görüntüsü Pardus 17.4 Ana sürümü (XFCE) üzerinde çekilmeli
Sistemin bütün görünümleri öntanımlı şekilde olmalı (değiştirlmemiş olmalı)
Ekran görüntüsü alınacak uygulama mümkünse tam ekrandan biraz küçük bir şekilde ortalanmış bir şekilde konumlandırılmalı, mümkün değilse(örn: 0AD) uygulamayı tam ekran alacak şekilde olmalı.
Arka planda mümkünse masaüstü simgeleri bulunmamalı (Küçük bir trick: sanal masaüstü)
Minimum çözünürlük FULL HD (1920x1080) olmalı.
png formatına sahip olmalı
Herhangi bir şekilde yazı veya şekil içeren resim düzenlemelerinden kaçınılmalı.
Yukardaki kuralları sağlayan içerikleri şimdilik fatih.altun@pardus.org.tr ye atabilirsiniz. İçerik katkısı için bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz fakat sonuçlanması ayları bulabilir.
Eyvallah Üstad Sağolasın.
Benim için tek olumsuz yanı ekran çözünürlüğü oldu (Benim cihazın ki 1366x768)
Ona da bir çözüm bulmaya çalışacağım biiznillah.
Uygulamanın kendisi (mağaza), yı erken güncelleriz böylece serverdan veri basmak kolay olacak, çalışma yapısı değiştirdik. 700 uygulamada zamanla bir anda gelebilir yani bir sabah açmışsınız mağaza dolmuş, o surpriz kesin tarih veremediğim için kusura bakmayın.
Değerli kardeşim bu paylaşımını aşağıdaki gibi sabit ve kilitli bir konu haline getirirsen çok hoş olur. 424 tane mesaj atılmış konu içerisinde bulmakta zorlanıyorum
Yanlış yönlendirmeyelim, forumda ben de bir kullanıcıyım, sabit konu yapamıyorum. Giriş ekranı tasarım yarışmasıyla da backend ve paket sorumluluğu dışında bir ilgim yok.
Yunusemre hocam yüreğine sağlık harika işler yapıyorsunuz, insan bunu görünce ne zaman gelecek duygusuyla sabırsızlanıyor, Pardus emin adımlarla son kullanıcıya doğru gidiyor.
Pardus gibi bir işletim sistemini ilk defa kullanan biri olarak mağazadaki uyulamaların sayısı bence oldukça az ancak şöyle bir şey varki pardus depo daki uygulama sayısı oldukça fazla depodaki uygulamaları mağazaya geçirmek benim gibi yeni başlayanlara daha kolaylık sağlayacaktır.
Pardus Mağaza daki uygulama sayısı oldukça ve benim gibi pardusa yeni başlayanlar depo dan uygulama indirmede zorluk yaşıyoruz depodaki uygulamaları mağazaya yüklense benim gibi kişilere kolaylık olur.
@Yunusemre bey, uygulama mağazası emin adımlarla ve çok güzel ilerliyor elinize sağlık. Bir tavsiye;
Bildiğim kadarıyla Pardus un ilk hedefi kamu kurumları ve tahmin edersiniz ki en çok kamu birimi ve personeli Milli Eğitim Bakanlığında ve akıllı tahtalarla (ETAP ile) beraber en çok pardus kullanan kamu kurumu da belki de MEB dir. Ama uygulama mağazası maalesef MEB hatlarında engelli. Belki sizi aşıyordur bilmiyorum ama Bakanlık ile görüşülerek bu sorunun ortadan kalkması bence elzem.
Aynı şevkle ve istekle çalışmalarınızda başarılar…
Mağazanın meb e özel bir serverını meb ağına taşımayı teklif edicem inş değerlendirirler. Her isteri yapmaya çalışıyoruz atlamadan, sabredelim çözüleceğini umalım. Teşekkürler.