Pardus’ta aradığınız fakat bulamadığınız ve “şöyle bir yazılım olsa güzel olurdu (veya ihtiyaç var)” dediğimiz şeyleri bu başlık altında yazarsak, geliştirici arkadaşlar için hem bir hedef olur, hem de Pardus’un eksikliklerinin giderilmesi açısından güzel olur kanaatindeyim.
Geliştiriciler, çoğu zaman kullanıcının düşünme şeklinden farklı düşünüyor. Dolayısıyla ürüne, bir kullanıcı gözüyle yapılan yorumlar çok önemli ve yönlendirici nitelikte. Bu yüzden mutlaka geri bildirimler yapalım ki bir ilerleme, bir gelişme olsun.
Ve Aleyküm Selâm
Çoğu konuda gördüğüm için,
Pardus Market
güzel olur gibi. Hem geliştiriciler elde ettiği ürünleri satabilir, para kazanır hem de Pardus’a bu sayede kullanıcı sayısı artar kanaatindeyim. Aynı Google Play Store gibi.
Denemede fayda var.
@fatihaslamaci Visual Studio için Microsoft’a başvurmanız gerek biz bir şey yapamayız
Ayrıca C#'ta yapabildiğiniz her şeyi Java ve C++'ta da yapabilirsiniz. Cross-Platform olan dillere yönelmek daha faydalı olur Artık Microsoft bile içinde sanal bir linux çalıştırıyor, “tek işletim sistemi” devri bitti, “bir uygulama fakat her yerde” devri var
Birkaç yıla devletin hepsinin Pardus kullanacağını düşünürsek, Cross-Platform uygulama geliştiricisi olmak demek aranan kişi olmak demek. Geç kalmayın derim.
@KaptanTR Paket Yöneticisi biraz daha görselleştirilip kullanıcıya hitap eder şekle getirilirse Marketten farkı yok teknik olarak. Aslında Deepin Store’un tasarımı güzel, tasarım temel alınıp bir şeyler yapılabilir.
Merhaba;
MsSql i ve SQL Operations Studio yazılımını kurup denedik. Sorunsuz çalışıyor.
“Visual Studio” muadili olarak şu ürün hem daha iyidir, hem de linux da kullanabilirsiniz.
Hocam peki depolara normal kullanıcılar erişemediğinden (bir şey yüklemek için, geliştirdikleri programlar vs.) sadece görünüm değişimi yeterli olmayabilir.
Ama tabi ki depolarda görsellik güzel olur.
Visual Studio yerine MonoDevelop kulanabilirsin yüklemek için terminalden sudo apt install mono-complete yazman yeterli IDE yi ve IDE için temel pluginleri ve mono yu monocompiler monodis gibi araçların hepsini kuruyor .
Merhaba;
Ms Sql için evvela şurayı bir inceleyin. Index of /config/
Debian 9 için internette bir kurulum evrakına rast gelmedim. Debian 8 için var. Lakin debian 9 için depo adresi mevcut.
SQL Server 2017 nin kurulumunu Ubuntu 16.04 üzerine yapabildim. Debian için uğraşmadım.
“SQL Operations Studio” yazılımını ise Pardus 17 üzerine kurdum. Pardus üzerindeki “SQL Operations Studio” yazılımı ile ubuntu üzerindeki mssql e ulaşıp onu konfigüre ettim.
Eğer Pardus 17 üzerine kurulum yapmak isterseniz Index of /config/debian/9/ altındaki prod.list i kullanabilirisiniz. Ama denemedim.
Rider in Pardus üzerinde kurulum ve kullanımında ise sorun yok. Kullanabiliyorsunuz.
Lakin;
Linux ortamlarında kapalı kaynakçıların yazılımlarını hiç tavsiye etmem. Çünkü ihtiyaç yok.
Ama hakikaten ihtiyaç yok!
Bir sürü alternatif var.
Mesela; text dosyadan veri aktarma işi geldi. Python ile aktarım kodunu yazdım. Veritabanı için postgres kullandım. Arayüzü ise php + angularjs ile yazmayı planlıyorum.
JetBrains’in ürünlerini muhakkak deneyin. Topluluk ürünleri ücretsiz. Ücretli olanlar da verdiğinizin çok üstünde kaabiliyetliler.
Angular 2 Microsoft ürünü olan TypeScript kullanılıyor. JetBrains ürünleri de kapalı kod. Biraz tutarlı olmakta fayda var. ayrıca .Net Core açık kaynak. Visual Studio çok güzel bir ide. Linux sürümü olmasını isterdim.
ben bunların kurulumu yapmasını bilmiyorum ve hiç bir yerde bulamadım nasıl kurulur felan benim içinde şuan bunlar yani visiul studio mssql2012 appserver gibi temel ihtiyaçlarım ögrenciyim çünkü…
video çekme gibi durumunuz var mi acaba ? sağlam kaynak bulsam hemen geçiş yapmayi düşünüyorum…
ve ne olması ya da olanın ne üstüne konulanabilir sorusuna bence bizler için çok iyi kaynaklar(video şimdilik hatta kitap bile olabilir vb) ve biraz görselliğe gidilebilir daha iyi anlaşılabilmesi paket de
Çok iyi diyorsunuz ama biz bunların hiç birini görmedik öğrenci gözüyle… Okullarda mssql mysql visiul php dersleri mevcut. Onlar da bu şekilde piyasayı takip ediyor. Türkiye’de şuanda iki bilgisayarım olsa, çift taraflı gidebilirdim… Benim bunları sormamın nedeni; öğrenci olmamdan kaynaklı. İyi günler.
Aşağıdaki yazılımlların/paketlerin eklenmesinin uygun olacağı görüşündeyim:
-seamonkey
-unetbootin
-usbmount
-Oracle Virtualbox (Pardus’a kurdum; lakin depolarda olması daha iyi olur.)